Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Σχιζοφρενική η οικονομική πολιτική!

Το λάβαρο της Επανάστασης από την Αγία Λαύρα..σηκώνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική, των ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Καλαβρύτων χαρακτηρίζει "σχιζοφρενική" την οικονομική πολιτική, σημειώνει ότι "θα θυμηθούμε τα χρόνια της Κατοχής 1940-1944, θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές-θύματα είτε της πείνας, είτε της εγκληματικότητος".

Ο Μητροπολίτης δηλώνει μεν ότι δεν είναι οικονομολόγος, ωστόσο καταθέτει τις ...οικονομικές του απόψεις. "Με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η Κυβέρνησις το οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ! Για τον απλούστατο λόγο: Είναι σαν κάποιος να έχει μια αγελάδα. Την αρμέγει, την ξανααρμέγει, και πάλιν την αρμέγει, χωρίς να την ταϊζει. Στο τέλος η αγελάδα θα ψοφίσει" λέει ο κ. Αμβρόσιος, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας:"Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια μας εδώ στην Αιγιάλεια πέφτουν και σαπίζουν, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν τα αντίστοιχα προϊόντα εισαγωγής από την Τουρκία. Ακόμη και ντομάτες -τις λιαστές δα- εισάγουμε από την Τουρκία, κι ας μας φέρνουν και την ηπατίτιδα!"
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: