Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει γαλλο-γερμανική διαφορά για την Ελλάδα

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει "η παραμικρή γαλλο-γερμανική διαφορά" όσον αφορά ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, για το οποίο ωστόσο το Βερολίνο έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις.

"Δεν υπάρχει καμία γαλλο-γερμανική διαφορά", είπε η Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες. "Έχουμε μία πολύ καλή γαλλο-γερμανική συνεννόηση", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η δική της θέση επί του θέματος και η θέση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ υπήρξαν "απολύτως συμβατές" μεταξύ τους.

Ταυτόχρονα όμως η γαλλίδα αξιωματούχος δεν φάνηκε να βλέπει ευνοϊκά μία άλλη ιδέα που εξέφρασε η Αγγελα Μέρκελ όσον αφορά τη μελλοντική πιθανότητα αποκλεισμού από τη ζώνη του ευρώ μιας χώρας που καθ' υποτροπήν δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες .

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα αυτό, η Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε αντίθετα ότι θα πρέπει "να βελτιώσουμε το μηχανισμό, να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας, να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, να είμαστε πιο υπεύθυνοι οι μεν απέναντι στους δε", ώστε να "εγγυηθούμε τη σταθερότητα και τη διάρκεια" της ζώνης του ευρώ.

Παράλληλα έκρινε ότι "δεν είναι ευκταίο να μεταρρυθμίσουμε σε βάθος τη Συνθήκη της Λισαβόνας", η οποία δεν αναφέρει λέξη για την πιθανότητα αποβολής μιας χώρας από την ευρωζώνη.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: