Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σφοδρή επίθεση Φερχόφσταντ κατά Μέρκελ για τη στάση της έναντι της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της φιλελεύθερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φέρχοφσταντ, επέκρινε δριμύτατα την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ επειδή αρνήθηκε οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

"Οι δηλώσεις της καγκελαρίου είναι σοβαρές. Στη γερμανική Βουλή, κυριολεκτικά δήλωσε ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη απάντηση και ότι θα ήταν καλύτερο να μελετηθεί η προοπτική ενός αποκλεισμού από τη ζώνη του ευρώ. Βρίσκω την άποψη αυτή, με κάθε ειλικρίνεια, απίστευτη", σημειώνει ο Φέρχοφσταντ στη διάρκεια φόρουμ που οργανώνεται στο Παρίσι, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, που αντίγραφό του εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Προφανώς, η κ. Μέρκελ δεν επιθυμεί πλέον ευρωπαϊκές λύσεις" προσθέτει στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου που θα εκφωνηθεί στο κέντρο "Η Ευρώπη μας" στο Παρίσι και το οποίο έχει ιδρυθεί από τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ.

"Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οικοδομούσαμε στη διάρκεια δεκαετιών
. Δεν είναι η Ευρώπη που πρέπει να αντικαταστήσει τον πόλεμο με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Δεν είναι επίσης η Ευρώπη την οποία οραματίζονται οι πολίτες της", σημειώνει εκφράζοντας τη λύπη του ο κ. Φέρχοφσταντ.

"Είναι πάνω απ' όλα ακατανόητο, διότι μια ευρωπαϊκή απάντηση είναι πραγματικά η πιο ταχεία και η λιγότερο επώδυνη λύση", συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. "Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει ένα δάνειο στην Ελλάδα , αυτό δεν πρόκειται να στοιχίσει τίποτε σε κανέναν. Τόσο απλά", επισημαίνεται στην ίδια ομιλία.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε με έντονο τρόπο την Τετάρτη την αντίθεση της χώρας της στην υποστήριξη της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι το να γίνει σήμερα μια χειρονομία προς την Αθήνα, "δεν θα ήταν καλή απάντηση" και ότι πρέπει "να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: