Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

DOW JONES : "ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ Η ΕΛΛΑΔΑ"!


Η Ελλάδα ίσως τελικά ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Απριλίου, καθώς αυξάνεται η απαισιοδοξία για τη δυνατότητα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο... υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.
Την ίδια στιγμή, κοντά στις 310 μονάδες βάσεις έχει «σκαρφαλώσει» το spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ το χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες άνω του 2%.
«Συνεχίζουμε να θέλουμε λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται καλά», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Εάν δεν υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 25 Μαρτίου, θα πρέπει να αποφασίσουμε που θα καταφύγουμε στη συνέχεια. Υπάρχουν μια σειρά από σενάρια στο τραπέζι, αλλά το επικρατέστερο είναι αυτό του ΔΝΤ» ανέφερε.
Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι εντείνονται οι τριβές με την Γερμανία αναφορικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.
«Υπάρχει η ολοένα και ενισχυόμενη άποψη στην κυβέρνηση ότι το ΔΝΤ θα είναι η μόνη λύση», φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας ότι το πότε η χώρα θα ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ θα αποφασιστεί μετά τη Σύνοδο της ΕΕ.
Ο αξιωματούχος είπε, επίσης, στο Dow Jones ότι η τετραήμερη αργία του Πάσχα, στις 2-4 Απριλίου, θα δώσει τον «χρόνο για να αφομοιωθούν τα νέα», καθώς οι αγορές θα είναι κλειστές, αφού φέτος συμπίπτει το Πάσχα των ορδόδοξων με το Πάσχα των καθολικών.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: