Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Κλιμακώνεται και ο «πόλεμος» της προπαγάνδας Επληξαν αμάχους οι ξένες δυνάμεις

Ο «πόλεμος» της προπαγάνδας άρχισε να κλιμακώνεται την ώρα που οι αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη συνεχίζονται για έκτη ημέρα σήμερα το πρωί. Το Λιβυκό καθεστώς ανέφερε ότι στη διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης των ξένων δυνάμεων χθες το βράδυ χτυπήθηκε συνοικία με αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων και νωρίς τα ξημερώματα έγινε επίδειξη 18 σωρών σε δημοσιογράφους.Συγκεκριμένα, ισχυρές εκρήξεις και πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, έκτη ημέρα των συμμαχικών επιθέσεων εναντίον της Λιβύης. Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από περιοχή της πόλης, όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης, αναφέρουν οι κάτοικοι.

«Ακούσαμε μία ακόμα έκρηξη, μόλις τώρα. Βλέπουμε να υψώνεται καπνός. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βγει στις ταράτσες των κτιρίων. Μάλλον πρόκειται για μία περιοχή με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη σχολή των μηχανικών, στην περιοχή Ταζούρα» δήλωσε ένας κάτοικος.

Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών επιτέθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των αντικαθεστωτικών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο Jana, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε προάστιο της Τρίπολης χθες το βράδυ έπληξαν συνοικία με κατοικίες και προκάλεσαν σημαντικό αριθμό θυμάτων, μεταξύ των οποίων και αμάχους.

Το πρακτορείο επισήμανε πως ένας τρίτος βομβαρδισμός της συμμαχίας είχε στόχο τους διασώστες οι οποίοι προσπαθούσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια κατοικιών στην περιοχή Ταζούρα, εναντίον της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα άλλοι δύο βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με την ίδια στρατιωτική πηγή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και εναντίον στρατιωτικών στόχων και αμάχων στην πόλη Τζάφρα, 600 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Οι δημοσιογράφοι
Αξιωματούχοι της λιβυκής κυβέρνησης μετέφεραν τα ξημερώματα της Πέμπτης, δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τις απανθρακωμένες σορούς 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Πάντως, το 60% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των αμερικανικών και συμμαχικών επιδρομών στη Λιβύη με στόχο την προστασία των αμάχων από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το 48% των ερωτηθέντων περιγράφει την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα στις επιχειρήσεις αυτές ως «προσεκτική και συναινετική», 36% ως «αναποφάσιστη και αμφιταλαντευόμενη» και 17% ως «σθεναρή και αποφασιστική».

Εν τω μεταξύ, χωρίς συμφωνία έληξε άλλη μία συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ σχετικά με την ηγεσία του στρατιωτικού σκέλους των επιχειρήσεων στη Λιβύη. ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία έχουν ήδη συμφωνήσει σε επιμέρους σημεία, ωστόσο η Τουρκία διατηρεί επίμονα τις επιφυλάξεις της.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: