Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη για τους «Πυρήνες»

Επιστροφή και του Π.Μασούρα

Αστυνομικοί στο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη
Αστυνομικοί στο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επέστρεψε στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο Παναγιώτης Μασούρας, ο οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει το 18μηνο.

Ο ίδιος, ενώ απείχε μέχρι τώρα από την διαδικασία, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πήρε την θέση του στο εδώλιο των κατηγορουμένων.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν θα συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία, ούτε αν είναι «παρών» με την δικονομική έννοια του όρου.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Ραχιώτης δεν προσήλθε στο δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς σχετικά ο Παν. Μασούρας απάντησε ότι εξακολουθεί να έχει τον ίδιο δικηγόρο, απλώς αυτός δεν μπορούσε να έρθει σήμερα στη δίκη.

Κατά τα άλλα η δίκη συνεχίστηκε με εξετάσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Εξετάστηκαν αρχικά οι ιδιοκτήτες της οικίας που ενοικίαζε ο Γ.Νικολόπουλος στα Εξάρχεια από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιανουαρίου του 2009.

Οι ιδιοκτήτες μίλησαν για έναν υποδειγματικό ενοικιαστή που τηρούσε όλες τους τις υποχρεώσεις.

Στη συνέχεια εξετάστηκε η μητέρα του κατηγορούμενου Μ.Γιόσπα (επίσης, θεία του συγκατηγορούμενου Χάρη Χατζημιχελάκη).

Περιγράφοντας τους νέους που επισκέπτονταν τον ανιψιό της, η ίδια έκανε λόγο για άτομα που μαζεύονταν για να δουν ταινίες, να παίξουν βιντεοπαιχνίδια και να κουβεντιάσουν χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο προφύλαξης, με τα παράθυρα πάντα ανοικτά και «τα πάντα φανερά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ίδια αν και είχε μπει πολλές φορές στο σπίτι του ανιψιού της ποτέ δεν αντιλήφθηκε, όπως είπε, ύποπτα αντικείμενα όπως χύτρες ή καλώδια.

Ερωτηθείσα από την πρόεδρο αν ο γιος της ανήκει στον αναρχικό χώρο η μάρτυρας απάντησε κατηγορηματικά πως όχι και ούτε και κανένας από την οικογένεια της.

Τόνισε άλλωστε ότι κατά τους επτά μήνες που ο γιος της ήταν προφυλακισμένος διάβασε μεθοδικά, έδωσε εξετάσεις και κατάφερε να περάσει σε ΤΕΙ.

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη Πέμπτη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: