Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Για δωροδοκία και ξέπλυμα παραπέμπουν τον Άκη

Βουλή


http://img.protothema.gr/EFACFFCFA6ED68CCBE73258C7DC73916.jpg
Κατατέθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η πρόταση, την οποία υπογράφουν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι πλην υπουργών και προέδρου της Βουλής, αναφέρει «ζητάμε να συσταθεί σύσταση Προανακριτικής επιτροπής … ώσε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Απόστολου – Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου σχετικά με την από 15.02.2000 σύμβαση (σύμβαση «Αρχιμήδης» για κατασκευή 3 υποβρυχίων 214)για τις αξιόποινες πράξεις

α) της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και

β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει, κατά τον χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες δεδομένου ότι ο ανωτέρω κατά παράβαση των καθηκόντων του, ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε άμεσα ή με την μεσολάβηση τρίτων προσώπων για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να προβεί σε ενέργεια που ανάγεται στα καθήκοντά του και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει, κατά χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 όπου θα έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί και ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: