Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Έκθεση ιδεών» η ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό, λέει η ΝΔ

«Εκτός τόπου και χρόνου»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
«Έκθεση ιδεών εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους μετά το Πάσχα.

«Προφανώς δεν είναι τυχαίο που επέλεξε την επέτειο της βύθισης του Τιτανικού για αυτή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Προφανώς αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του βυθίζεται. Δεν θα βυθιστεί όμως μαζί τους και η χώρα» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενέστατα στα όσα είπε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός.

«Μίλησε για ψηφιακό σχολείο την ώρα που κλείνει σχολεία, για καλύτερη λειτουργία νοσοκομείων, όταν πρώτη φορά αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Για νέες θέσεις εργασίας, όταν η ανεργία ξεπέρασε το 15% και πάει παραπάνω. Για χάρτα κοινωνικών δικαιωμάτων, όταν σε 18 μήνες καταλύθηκε το κοινωνικό κράτος, για οδικό χάρτη χωρίς να λέει που και πως πάει. Για επανάσταση δικαιοσύνης στη φορολογία όταν η φοροληστρική πολιτική δεν έχει προηγούμενο και οι έμμεσοι φόροι ( ΦΠΑ κλπ) πλήττουν πρωτίστως τους ασθενέστερους.

» Μίλησε για νέο εκλογικό νόμο, την ώρα που έκαναν στην πράξη πειραματόζωο την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη, ο οποίος καταρρέει. Προφανώς μιλούσε για άλλη χώρα.

» Απαριθμώντας αυτά που έγιναν στους 18 μήνες, ισχυρίστηκε πως αν τα έλεγε από την αρχή κανείς δεν θα τον πίστευε. Έχει δίκιο. Ούτε θα τον πίστευε. Αλλά ούτε και τώρα υπάρχει άνθρωπος που τον πιστεύει. Κανένας δεν θα πίστευε ότι θα πάνε τα spreads από 130 κοντά στις 1000 μονάδες βάσης. Η ανεργία πάνω από το 15%. Τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται. Η ύφεση να είναι η χειρότερη που έζησε η χώρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Για τα επεισόδια εις βάρος Λοβέδρου

Στην έντονη καταδίκη όσων συνέβησαν εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου το βράδυ της Πέμπτης, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους, προχώρησε η ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε πως το κόμμα του καταδικάζει τη βία, από όπου και αν προέρχεται, εναντίον όποιου και εάν στρέφεται, όποια και αν είναι η αιτία, όποια πρόφαση και αν επιστρατεύει.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προχώρησε και σε καταδίκη των επεισοδίων βίας εις βάρος διακεκριμένων επισκεπτών, όπως κατά του βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής Γουάτσον στην Πάτρα, που, όπως είπε, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Σχολίασε, μάλιστα, πως τα επεισόδια αυτά δεν έχουν ακόμα καταδικαστεί από την κυβέρνηση.

Για τα επεισόδια στην Κερατέα

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως δεν έχει προσφύγει σε διάλογο με τους κατοίκους της Κερατέας, εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης. Επισήμανε πως το κόμμα είναι κάθετα κατά της βίας, από όπου και αν προέρχεται και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Για το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο

Πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο στη σεισμογενή περιοχή του Άκουγιου αναλαμβάνει η ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, μια από τις πρωτοβουλίες αυτές ανελήφθη από τον αντιπρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας Γ. Κουμουτσάκο και οδήγησε στην απόφαση ουσιαστικής έρευνας από την πλευρά της ΕΕ σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας και τον αντίκτυπο που θα έχει ένα τέτοιο εργοστάσιο.

Για ηλικιακά κριτήρια στους υποψήφιους βουλευτές

Ανοησίες χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να προωθεί ηλικιακά κριτήρια για τους υποψηφίους του κόμματος στις επόμενες εκλογές ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας πως τα μόνα κριτήρια θα είναι αυτά της αξιοσύνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: