Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Σαμαράς: Η κυβερνηση καλεί το λαό σε διπλή μιζέρια


Σαμαράς: Η κυβερνηση καλεί το λαό σε διπλή μιζέρια eurokinissi

“Η κυβέρνηση έπεσε έξω και καλεί το λαό σε διπλές θυσίες, διπλή μιζέρια” δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά το υπουργικό συμβούλιο όπου παρουσίασε μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για φέτος και συνολικά 26 δισ. έως το 2015 σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είπε λέξη για την ταμπακέρα. Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων. Μας το φιλάει όμως για μετά το Πάσχα. Όταν έλθει η ώρα, θα δει ο ελληνικός λαός πόσα του φυλάει.»

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μίλησε για όλο και περισσότερες θυσίες του ελληνικού λαού που πάνε χαμένες και υπάρχουν όλο και φτωχότερα αποτελέσματα.

Ανέφερε ότι σήμερα η κυβέρνηση πρόσθεσε επιπλέον μέτρα για το 2011 και άλλα 3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι αστοχίες της.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του, από τα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ που προέβλεπε το μνημόνιο για το 2011, φτάσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στον προϋπολογισμό, στα 14 δισ. ευρώ και τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός υπερβαίνει -κατά τον κ. Σαμαρά- τα 17 δισ. ευρώ.

Παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης: “Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Και αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε। Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο.”

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: