Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Θα συγκρουστούμε σκληρά» αν επιχειρηθεί περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, λέει η ΓΕΝΟΠ

Υπενθυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις


Από κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ τον περασμένο Ιούνιο
Από κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ τον περασμένο Ιούνιο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά» είναι η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ -όπως έχει άλλωστε πει επανειλημμένα- στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ν.Φωτόπουλος.

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε την Παρασκευή στο υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34%, το 2012, με διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ.

Μετά τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν το Υπουργικό Συμβούλιο, η ΠΑΣΚΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα επιστολή της προς τον πρωθυπουργό που είχε στείλει στις 4 Απριλίου, στην οποία τον καλούσε να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που θα μείωναν το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ κάτων από το 51%.

«Για κάθε άνθρωπο ισχύει το ότι "δεν πουλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά"» ανέφερε στην επιστολή της η ΠΑΣΚΕ.

Η αναγνώριση της ιδιαίτερης αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού, συνέχιζε η επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ήταν «που οδήγησε και με τη δική σας σφραγίδα για πρώτη φορά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα να διατυπωθεί η θέση ότι η "ΔΕΗ παραμένει υπό Δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον με 51%».

«Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές» υπογραμμίζει η ΠΑΣΚΕ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: