Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης είναι η οικονομία. Oι δύο άνδρες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ενώ στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

«Εμείς είμαστε αυτοί που, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση, λέγαμε ότι απαιτείται συναίνεση γιατί οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, άρα είναι στο χέρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όλης της αντιπολίτευσης να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, ώστε να μπορέσουμε σαν χώρα να βγούμε από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση αναμένει συναίνεση, από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά.

Ανέφερε ακόμη ότι αντικείμενο της συνάντησης είναι μια θεσμική ενημέρωση προς τον Α.Σαμαρά για την οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις. Ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να ζητήσει τη συναίνεση του κ. Σαμαρά για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν απαιτείται συναίνεση του Προέδρου της ΝΔ για να γίνει κάτι τέτοιο.

Υπογράμμισε δε ότι η συναίνεση είναι ένα διαρκές ζητούμενο και μια διαρκής πρόσκληση από τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι εναπόκειται στα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν τη δέχονται και εάν συναισθάνονται την πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουν.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: