Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Γιατρός του "Γ. Γεννηματάς" κατηγορείται για απάτη

Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" συνελήφθη την Τετάρτη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε εισπράξει ως αμοιβή για πλαστές εξετάσεις που είχε χορηγήσει σε ασθενείς, μετά από καταγγελία τους. Η ίδια είχε εξαπατήσει στο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο και άλλη ασθενή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η γιατρός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε, η συλληφθείσα είχε διαβεβαιώσει ψευδώς ζευγάρι ιδιωτών, που την είχε επισκεφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι το νοσοκομείο διενεργεί εξειδικευμένες εξετάσεις, ενημερώνοντάς τους ότι το κόστος τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ με απόδειξη και 800 ευρώ χωρίς απόδειξη.

Η γιατρός έλαβε διάφορα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή τμηματικά και την Τετάρτη επρόκειτο να τους δώσει τις "απαντήσεις" των εξετάσεων και να παραλάβει την αμοιβή. Χάρη στην καταγγελία των πολιτών ωστόσο, συνελήφθη.

Τα "αποτελέσματα" των εξετάσεων ήταν ξενόγλωσσα και φέρονται να έχουν εκδοθεί από εργαστήριο της αλλοδαπής. Επιπλέον συνοδεύονταν από αντίστοιχες απαντήσεις στα ελληνικά, τις οποίες φέρεται ότι υπογράφει η ιατρός, ενώ έχει μπει σε αυτές σφραγίδα που φέρει τα στοιχεία της και τα στοιχεία του νοσοκομείου.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση, τον περασμένο Μάρτιο η ίδια γιατρός είχε καταφέρει με την ίδια μεθοδολογία να εξαπατήσει και άλλη πολίτη, απαιτώντας και λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: