Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι

Συνεχίζονται οι έρευνες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις εκ των έξι συλληφθέντων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ο Νικόλαος Μαζιώτης και η σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα αρνήθηκαν να απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν – όπως φέρονται να είπαν -την όλη διαδικασία ενώ υποστήριξαν ότι η δίωξη τους είναι πολιτική. Κάθε κατηγορία αρνήθηκε ο Σαράντος Νικητόπουλος και υποστήριξε ότι το μόνο στοιχείο που υπάρχει σε βάρος του – και το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν είναι ικανό να στοιχειοθετήσει συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση – είναι ένα αποτύπωμά του σε κινητό αντικείμενο που βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου βιολόγου Λάμπορυ Φούντα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόρου των «τριών» δήλωσαν ότι οι εντολείς τους κλήθηκαν να απολογηθούν χωρίς να έχουν γνώση σημαντικών στοιχείων της δικογραφίας. Όπως είπαν, σε αυτήν δεν έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία όπως μεταξύ άλλων, το σχεδιάγραμμα με βάση το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γινόταν χτύπημα στην Πανόρμου, αλλά και τα CD από τα οποία υποτίθεται ότι απομαγνητοφωνήθηκαν οι συνομιλίες.

Την Πέμπτη αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες των Ευάγγελου Σταθόπουλου, Χριστόφορου Κορτέση και Κωνσταντίνου Γουρνά.

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Η δίωξη, αφορά 16 επιθέσεις της οργάνωσης από το 2003. Περιλαμβάνει τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης. Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: