Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει σήμερα το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα φέρει διάταξη με την οποία θα δίνει το δικαίωμα στην Πολιτεία να ελέγχει φορολογικά τους ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών. Επίσης με άλλη διάταξη θα υποχρεώνει τις Εφορίες να εκδίδουν πιστοποιητικά ελέγχου μέσα σε ένα μήνα από τον έλεγχο των εταιρειών...


Εξάλλου σύσκεψη με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Οικονομικών. Στο επίκεντρο, ο στόχος της αύξησης των εσόδων, μέσω της είσπραξης του ΦΠΑ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που έχει ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τους διευθυντές των ΔΟΥ και στη διάρκειά της θα γίνει ένας απολογισμός δράσης για το εξάμηνο που πέρασε.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολές προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις των ΔΟΥ αναφορικά με την είσπραξη του ΦΠΑ, κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.

Ειδικότερα, βάρος δίνεται στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΠΕΚ), προκειμένου να προχωρήσουν σε ευρύ πρόγραμμα διασταυρώσεων των στοιχείων των φορολογουμένων.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: