Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"Δεν εξετάζουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων"

«Ως προς τους συμβασιούχους γνωρίζουμε ότι είναι ένα φαινόμενο εργασιακό που πρώτα από όλα αδικεί τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργεί και στρεβλώσεις στην εργασία και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κράτος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Οικονομικών για περικοπή συμβασιούχων κατά 30%.

«Σαφώς και δεν εξετάζουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απλώς εάν καταργηθούν κάποια νομικά πρόσωπα ή κάποιοι οργανισμοί και φορείς, θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε και με μετατάξεις να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου», τόνισε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς εάν εξετάζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα καταργηθούν οι θέσεις τους ή μετατάξεις.

Επισήμανε δε ότι πρώτο μέλημα είναι η κατοχύρωση της εργασιακής θέσης αυτών των εργαζομένων και πως το ισχυρότερο κριτήριο που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση είναι το δημόσιο συμφέρον.

"Θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο δεν έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στην κυβέρνηση", είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «εξαιρετικά αρνητικό» το ότι δεν είναι γνωστό πόσοι συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι αμείβονται από το δημόσιο και υπογράμμισε ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να νοικοκυρέψει τα πράγματα, να δημιουργήσει ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο ώστε να γνωρίζουμε πόσοι πρέπει να πληρώνονται από το δημόσιο και πόσοι δεν πρέπει».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο γίνεται αξιολόγηση των αναγκών του δημοσίου και το ποιες συμβάσεις είναι αναγκαίες ώστε να παραταθούν ή να λάβουν άλλες μορφές παροχής υπηρεσιών προς το δημόσιο.

«Αυτό θα γίνει με προσεκτικά βήματα και νόμιμη μεθόδευση ώστε και οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν το εργασιακό τους μέλλον αλλά και το κράτος επιτέλους να δημιουργήσει κανόνες εργασίας μέσα στους ίδιους τους κόλπους του», σημείωσε.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: