Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η ΕΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Τετάρτη την Πορτογαλία ότι ίσως χρειαστούν πρόσθετες δημοσιονομικές περικοπές σε περίπτωση που το πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα στο 8,3% του ΑΕΠ...


Το σχέδιο της Πορτογαλίας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της είναι φιλόδοξο και συγκεκριμένο, όμως η χώρα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετες δημοσιονομικές περικοπές σε περίπτωση που υλοποιηθούν οικονομικοί κίνδυνοι, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξιολογώντας το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της Πορτογαλίας, ο Ευρωπαίος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν αναφέρει σε δήλωσή του πως αυτό βασίζεται σε «κάπως ευνοϊκές» μακροοικονομικές υποθέσεις.

«Το πορτογαλικό πρόγραμμα σταθερότητας είναι φιλόδοξο και αρκετά συγκεκριμένο ... όμως πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης μπορεί να χρειαστούν ιδιαίτερα για φέτος, εφόσον υλοποιηθούν κίνδυνοι για την μακροοικονομική και τη δημοσιονομική ανάπτυξη» τονίζει ο Ρεν.

Στόχος των μέτρων του πρωθυπουργού Σόκρατες είναι η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού από το 9,3% επί του ΑΕΠ στο 2,8% μέχρι το 2013.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιριών.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: