Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ"...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Τον ασφυκτικό κλοιό της Αστυνομίας φαίνεται ότι είχαν διαισθανθεί οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Αυτό προκύπτει από την κατάθεση ανώτερου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής που έχει περιληφθεί στη δικογραφία που συντάχθηκε εις βάρος τους. Oι κατηγορούμενοι από τη...
νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη 9 Απριλίου με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις είχαν διαδοχικές συναντήσεις, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ενώ ο ίδιος καταθέτει ότι τους έβλεπε με τους συναδέλφους του να μεταφέρουν πράγματα από το σπίτι της οδού Λυκούργου 2, στη Νέα Ιωνία. Ο αστυνομικός περιγράφει αναλυτικά πώς έφθασε η Αντιτρομοκρατική στον Νίκο Μαζιώτη και τους συγκατηγορουμένους του από τηλεκάρτα που βρέθηκε στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα. Μετά τον εντοπισμό των καρτοκινητών τηλεφώνων που συνδέονταν με τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα άρχισε η υποκλοπή των επικοινωνιών που γίνονταν από αυτά τα καρτοκινητά σε πραγματικό χρόνο, και σχεδόν παράλληλα η παρακολούθηση των κατηγορουμένων.
«Σε ακατάστατες ώρες»
Οπως καταθέτει ο αξιωματικός, «τόσο ο Μαζιώτης όσο και ο Σταθόπουλος κινούνταν σε ακατάστατες ώρες, λαμβάνοντας πάντα αυστηρά μέτρα προφύλαξης, όπως ακολουθώντας περίπλοκες διαδρομές κινούμενοι άλλοτε αργά και άλλοτε πολύ γρήγορα, ελέγχοντας κάθε κίνηση γύρω τους κ.λπ. Διευκρινίζω ωστόσο ότι η συνεχής και αδιάλειπτη επιτήρηση των κινήσεών τους δεν ήταν δυνατή είτε γιατί διέφευγαν, είτε γιατί αυτή θα γινόταν αντιληπτή. Κατά το διάστημα της επιτήρησής τους έγινε αντιληπτό ότι, τηρώντας πάντα αυστηρούς κανόνες συνωμοτισμού, οι ανωτέρω, είτε από κοινού, είτε χωριστά, είχαν συναντήσεις με άλλα άτομα, ορισμένων εκ των οποίων η ταυτότητα εξακριβώθηκε, ενώ άλλων όχι».
Ο αστυνομικός περιγράφει τις συχνές συναντήσεις που είχαν οι κατηγορούμενοι σε ανοιχτό πάρκινγκ στην Καισαριανή, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις συλλήψεις: «Ενδεικτικά, αναφέρω ότι την 11.10 ώρα της 1-4-2010 ο Σταθόπουλος μετέβη με το αυτοκίνητό του σε ανοικτό πάρκινγκ στην Καισαριανή, πίσω από το νέο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα, αποβιβάστηκε από αυτό και εισήλθε εντός του παρακείμενου αλσυλλίου. Την 13.30 ώρα της ίδιας ημέρας εξήλθε από το εν λόγω αλσύλλιο μαζί με τρεις ακόμη άνδρες με τους οποίους στάθηκαν για λίγο στο πάρκινγκ, συζητώντας δίπλα από το αυτοκινήτό του, από το οποίο μάλιστα έβγαλε μία πλαστική σακούλα τύπου σκουπιδιών, χρώματος ανοιχτού πράσινου την οποία έδωσε στον έναν εξ αυτών».
Συνάντηση τεσσάρων
«Το άτομο αυτό ήταν ο Μαζιώτης Νικόλαος, ο οποίος φορούσε σκουρόχρωμο καπέλο τύπου τζόκεϊ και μαύρα γυαλιά ηλίου, γαλάζιο πουκάμισο και μολυβί μπουφάν. Τα άλλα άτομα ήταν ο Νικητόπουλος Σαράντος, ο οποίος είχε πιασμένα με μαλλιά κοτσίδα, ήταν ξυρισμένος, φορούσε μαύρο μπουφάν, μολυβί μακό μπλουζάκι με κρεμασμένα μαύρα γυαλιά ηλίου στον λαιμό, και ο τρίτος ήταν ο Κ.Κ., ο οποίος είναι φαλακρός, με σκουρόχρωμα κοντά μαλλιά και μούσι, είχε γυαλιά μυωπίας, φορούσε μπουφάν σκούρου μπλε χρώματος, χακί μπλουζάκι και χακί στρατιωτικό παντελόνι, ενώ έφερε στην πλάτη του σκουρόχρωμο σακίδιο. Στη συνέχεια ο Σταθόπουλος αποχώρησε με το αυτοκίνητό του, έχοντας ως συνεπιβάτες τους Κ.Κ. και Νικητόπουλο, ενώ ο Μαζιώτης αποχώρησε μόνος του πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: