Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση στην κρίση, δήλωσε από το Ελσίνκι ο Αντ.Σαμαράς

Μετά το πέρας της Συνόδου του ΕΛΚ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντα Κένι (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Στην ανάγκη να βρεθεί μια πραγματικά ευρωπαϊκή λύση στη οικονομική κρίση και να υιοθετηθούν εναλλακτικές προτάσεις στο σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τόνισε ότι «η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα».

Στη Σύνοδο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή -δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις διεργασίες που αναπτύσσονται στην ΕΕ για την εξεύρεση λύσης στην οικονομική κρίση. «Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές».

»Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση. Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Σαμαρά-Κένι

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, μίας χώρας που έχει προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και αντιμετωπίζει, επίσης, ένα Μνημόνιο.

«Τόνισα στην ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επί τέλους, να κάνει και η Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς.




Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: