Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

«Δεν είναι λύση το μνημόνιο»

O πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς με τον κ. Έντα Κένι
O πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς με τον κ. Έντα Κένι (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συνάντηση με εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς συζήτησε με τον κ. Κένι τα προβλήματα των δύο χωρών και το μνημόνιο, για το οποίο συμφώνησαν ότι «δεν λύνει τα προβλήματα των χωρών τους».

Οι δύο πολιτικοί συμπίπτουν εξάλλου στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των αντίστοιχων μνημονίων που έχουν υπογράψει οι χώρες τους.

Συμφώνησαν επίσης ότι Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν παραπλήσιες πορείες λόγω της υπαγωγής τους στον μηχανισμό στήριξης και κοινά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε εκ νέου υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

Η σύνοδος κορυφής του ΕΛΚ άρχισε το απόγευμα. Συμμετέχουν 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά απουσιάζει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Είχα τη χαρά να συζητήσω με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας τον κ. Έντα Κένι και να τον συγχαρώ για τη μεγάλη εκλογική του νίκη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση.

«Οι δυο χώρες μας αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Και οι δυο χώρες μας αντιμετωπίζουν από ένα Μνημόνιο, το οποίο δε λύνει τα προβλήματά τους. Η Ιρλανδία, όμως, έβαλε μπροστά για Ανάπτυξη. Ξεκίνησε τη μάχη της. Εμείς έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Δεν έχουμε καν ξεκινήσει τη δική μας μάχη για Ανάπτυξη. Εύχομαι αυτό να γίνει γρήγορα. Άλλη λύση δεν υπάρχει» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: