Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ψηφοφορία για Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ:

Στα κόμματα είναι συνηθισμένο να σπάνε οι “γραμμές” σε ψηφοφορίες πολυπληθών οργάνων, όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Όμως, αυτό που έγινε σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλιου δεν έχει προηγούμενο και δείχνει πόσο μουδιασμένο είναι αυτή τη στιγή το ΠΑΣΟΚ με… τον πρόεδρό του.
Η προεδρική γραμμή έσπασε τελείως και…η μόνη προεδρική προτίμηση από τις τρεις ήρθε… τρίτη, με αρκετές ψήφους διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, έλαβε τις περισσότερες ψήφους (109) στην ψηφοφορία για την εκλογή των τριών μελών που συμπληρώνουν τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος μετά την τοποθέτηση των Δ. Κουσελά, Γ. Κουτσούκου και Μ. Όθωνα σε κυβερνητικές θέσεις κατά τον ανασχηματισμό. Δεύτερος, με 74 ψήφους ήρθε ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης, που είχε στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο στην εσωκομματική διαδικασία το 2007. Τρίτη με… διαφορά, καθώς έλαβε μόλις 47 ψήφους, ήρθε η Άσπα Παπαηλιού, κατόπιν κλήρωσης, αφού ισοψήφισε με τον βουλευτή Πειραιά Δημήτρη Καρύδη.
Το κακό κλίμα, πάντως, δεν το κατάλαβαν μόνο όσοι ήταν στο Κάραβελ και παρακολούθησαν τη διαδικασία. Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και για έναν τηλεθεατή της ΕΡΤ, αφού κατά τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που μιλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εις μάτην σταματούσε για να… δεχτεί αυθόρμητο χειροκρότημα. Οι παριστάμενοι χειροκρότησαν πολύ λιγότερες φορές από όσες θα ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ το χειροκρότημά τους ήταν χλιαρό, θυμίζοντας μία κυβέρνηση, αλλα και έναν πολιτικό αρχηγό σε αποδρομή…

papaioannou.

zoomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: