Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΝΔ για το ΑΠΕ

nooz.gr
"Περισσή υποκρισία" και "νοσταλγία του γκαιμπελισμού" που επικρατούσε επί των ημερών της ΝΔ, καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο βουλευτή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος μετά τη συζήτηση επί επίκαιρης ερώτησης που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, επανήλθε με ανακοίνωση του, επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς για τη λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ που διαψεύστηκαν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

"Ο κ. Κεδίκογλου υπέβαλλε θεσμικά την ερώτησή του, για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, και επίσης θεσμικά, έλαβε τις απαντήσεις, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στη Βουλή", αναφέρει στην απαντητική ανακοίνωσή του ο κ. Πεταλωτής.

"Με τις δηλώσεις του σήμερα, μετά τη λήξη της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Κεδίκογλου, με περισσή υποκρισία αποδεικνύει, πως στη Ν.Δ. είτε νοσταλγούν τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. διαχειρίστηκαν το σύστημα επικοινωνίας και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα όρια του γκαιμπελισμού, των αποκλεισμών και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης, είτε πολύ απλά δεν αντιλήφθηκαν επαρκώς, όσα ειπώθηκαν στη Βουλή" προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Αν πραγματικά νοσταλγούν τον τρόπο λειτουργίας της γενικότερης ενημέρωσης και επικοινωνίας της περιόδου της Ν.Δ. και συνεπώς και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τότε είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματικά διαφέρουμε από εκείνες τις καταστάσεις. Αν όμως δεν αντιλήφθηκαν τις απαντήσεις που δόθηκαν στη Βουλή, τότε θα βρουν επισυναπτόμενα τα πρακτικά", καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή, η οποία συνοδεύεται από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από τη διεξαχθείσα συζήτηση στο Κοινοβούλιο.


Η δήλωση του Σ. Κεδίκογλου

Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου του υπεύθυνου για τον τομέα πολιτικής ευθύνης ΜΜΕ της ΝΔ κ. Κεδίκογλου, με δήλωσή του, η οποία έχει ως εξής:

«Εύλογες ανησυχίες προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετατροπής του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων σε ΔΕΚΟ. Αυτή ήταν η μόνη ουσιαστική απάντηση που έδωσε στη Βουλή, παρά τις σημαντικές καταγγελίες που περιείχε η ερώτησή μου. Επιχείρησε, μάλιστα, να πετάξει τη “μπάλα στην εξέδρα”, κατηγορώντας ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία (!) και αγνοώντας ότι αντίστοιχες ερωτήσεις έχουν καταθέσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κουβέντα δεν είπε για τις παράτυπες προσλήψεις, για τις εκτός νόμου τοποθετήσεις διευθυντών, για τον εκδότη- διευθυντή τοπικής εφημερίδας που τοποθέτησε προϊστάμενο στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, για τους εκβιασμούς σε δημοσιογράφους, για τις απειλές, προκειμένου να πάρει το βίντεο από τη συγκέντρωση των εργαζομένων ή για την απόπειρά του να αποπέμψει παράνομα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ.

Όσο για την κατηγορία που μου απηύθυνε ότι λειτουργώ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, τη θεωρώ τιμητική...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: