Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

SPD κατά Σοσιαλιστικής Διεθνούς για σχέσεις με "τυρράνους"

nooz.grΑίσθηση προκαλεί άρθρο του επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο οποίο παραδέχεται ότι "η Σοσιαλιστική Διεθνής δεν είναι πλέον η φωνή της ελευθερίας". Την "πικρή διαπίστωση" κάνει ο επικεφαλής του SPD λόγω της αδυναμίας της "Διεθνούς" να αναγνωρίσει τη φθορά ηγετών όπως ο Μπεν Άλι στην Τυνησία και ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Στο άρθρο του που έχει τίτλο "καμία συναλλαγή με δυνάστες", ο κ. Γκάμπριελ αναφέρει ότι στόχος των κινημάτων σε βόρεια Αφρική και Μ. Ανατολή είναι η αυτοδιάθεση των πολιτών που δεν ανέχονται πλέον να συμψηφίζονται τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους με την επίκληση της σταθερότητας και ασφάλειας πρώτων υλών για τη Δύση.

Στο πνεύμα αυτό ο πρόεδρος του SPD ζητά από την Ευρώπη και τη Γερμανία να αλλάξουν ριζικά την εξωτερική οικονομική τους πολιτική με τη θέσπιση κοινών στάνταρτ ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εξωτερικές εμπορικές τους σχέσεις.

Η ΣΔ δεν αποτελεί πλέον παράγοντα της διεθνούς πολιτικής και ζει τελικά μόνον από την ακτινοβολία του προέδρου της. "Σήμερα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, του οποίου η προσωπική και πολιτική ακεραιότητα είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης και ο οποίος κρατάει στη ζωή τη Σοσιαλιστική Διεθνή με το όνομά του", σημειώνει ο κ. Γκάμπριελ.

Ο πρόεδρος του SPD ζητά να διαγραφούν από μέλη όσοι ξεκίνησαν ως απελευθερωτικά κινήματα αλλά προ πολλού έχουν εγκαταλείψει αυτό το δρόμο. "Είναι ντροπή να έρχεται η διαγραφή τους κατά κανόνα μετά τη νίκη των δημοκρατικών κινημάτων", σημειώνει.

Στο τραπέζι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν πρέπει να έχουν πλέον θέση όσοι εγκατέστησαν ανελεύθερα, μονοκομματικά δικτατορικά καθεστώτα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει.

Ο κ. Γκάμπριελ αποσαφηνίζει ότι οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν την πορεία αυτή. "Θα ξεκινήσουμε τη μεταρρύθμιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από κοινού με το Γιώργο Παπανδρέου", εξαγγέλλει ο κ. Γκάμπριελ προσδιορίζοντας ότι η "νέα" Σοσιαλιστική Διεθνής πρέπει να έχει πάρει μια πρώτη μορφή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δίνοντας απαντήσεις σε μια παγκοσμιοποίηση, σκοπός της οποίας θα είναι ‘ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία για όλους - αντί για πλούτο για τους λίγους’".

Δεν υπάρχουν σχόλια: