Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η συναίνεση ήταν πέρυσι, τώρα πρέπει να αλλάξει η πολιτική ξεκαθαρίζει ο Αντ.Σαμαράς

Λίγο πριν το ραντεβού της Τρίτης

«Μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου»
«Μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου» (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την ερχόμενη Τρίτη, εκφράζει -μέσω του Βήματος της Κυριακής- ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι την αρνήθηκε και την τορπίλισε.

Σε κάθε περίπτωση λέει: «Για ποιον λόγο καλεί τα κόμματα θα το δούμε την Τρίτη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι τώρα προέχει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η αλλαγή πολιτικής.

«Έχω μιλήσει για δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του. Γιατί η πολιτική αυτή δεν δουλεύει. Αυτό το ομολογούν οι πάντες.»

Διευκρινίζει ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και υπέρ του ευρωομολόγου, ενώ υπενθυμίζει ότι το κόμμα του πρώτο μίλησε για την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η προσωπική σχέση είναι πάντα καλή, αλλά σπεύδει να εξηγήσει:

«Μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου.»

Για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή επαναλαμβάνει ότι είναι καλές και παραμένουν αδιατάρακτες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει στόχο να συνεχίσει το αυτομαστίγωμα της παράταξης ως άλλοθι στις αποτυχημένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι δεν ασχολείται με τις μεταμορφώσεις του ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη στήριξε το μνημόνιο και πολέμησε τη ΝΔ.

Τέλος, απορρίπτει τα σενάρια ακυβερνησίας («ο λαός ξύπνησε και δεν παγιδεύεται») και επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ των καθαρών λύσεων.

Τέλος, για τις αποδοκιμασίες των πολιτικών, ζήτημα το οποίο έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς λέει: «Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε καταδικάσει επανειλημμένως, τι δεν καταλαβαίνετε;»



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: