Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στις 16 Μαΐου το πρόγραμμα σταθερότητας


Στις 16 Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τριετές στρατηγικό σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος, με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει περιστολή 14 δισ. ευρώ στις δαπάνες και παράλληλη αύξηση 9 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης που θα περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, δεν θα προκαλέσουν φόβο και πανικό, αλλά θα δώσουν μια νέα δυναμική στη χώρα. Παράλληλα, εκτίμησε πως η οικονομία θα εισέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από τα τέλη του 2011 και τις αρχές του 2012.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΤΕ σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το έλλειμμα του 2011 είναι ακριβώς όπως το είχε υπολογίσει η κυβέρνηση στο τρίμηνο, η υστέρηση εσόδων (1,3 δισ.) έχει να κάνει με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 που η ύφεση ήταν υψηλή (6,6%).

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σήμερα η χώρα στην αγορά ομολόγων πήρε τρεις φορές παραπάνω από ότι ζητήσαμε με επιτόκιο 4,8%, (την προηγούμενη φορά το επιτόκιο ήταν 4,7%), ενώ πρόσθεσε ότι η Πορτογαλία πριν από λίγες μέρες δανείσθηκε με επιτόκιο 5,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: