Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Μήνυμα» Σαμαρά στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με Βαν Ρομπάι

«Η αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει ήττα»


http://img.protothema.gr/CCE7A41F01595179A9F46527FD274CC1.jpg
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας, με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ανέφερε ότι «η αλλαγή πολιτικής δεν σημαίνει ήττα, ήττα να επιμένεις στο ίδιο λάθος». Αναφέρθηκε όμως και στο ρόλο της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται και η Ευρώπη να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και περισσότερη αλληλεγγύη σε χώρες όπως η Ελλάδα». Είπε ακόμη ότι τη δική του πρόταση ελπίδας και εξόδου από την κρίση θα την παρουσίαση στο "Ζάππειο 2".

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση του κ. Ρομπάι στο μεταναστευτικό ζήτημα και τόνισε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να καταλάβει ότι η Ελλάδα ως σύνορό της θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα με τη μετανάστευση και το πρόβλημα που δημιουργεί η όλη εκρηκτική κατάσταση στη βόρεια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: