Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Συνεχίστε τις απαραίτητες αν και επώδυνες αλλαγές» το μήνυμα Ρομπάι στην Αθήνα

Στήριξη στην κυβέρνηση


Ο πρωθυπουργός με τον Βέλγο πρόεδρο της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός με τον Βέλγο πρόεδρο της ΕΕ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η προσπάθεια της Ελλάδας αποδίδει κόπους δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι συζήτησε με τον Βέλγο αξιωματούχο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Επιπλέον έθεσε τον κ. Ρομπάι το θέμα των μεταναστευτικών ροών και του βάρους που έχει επωμιστεί η Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ.»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΕ επανέλαβε ότι η Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας ότι οι θυσίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι έσπευσε πάντως να τονίσει ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

«Το ζητούμενο είναι να υπάρχει προσήλωση στους στόχους και να προχωρήσουν οι καίριες διαρθρωτικές αλλαγές» σημείωσε.

Ο κ. Ρομπάι σημείωσε επίσης ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα είναι απαραίτητες και έπρεπε να έχουν προχωρήσει προ πολλού.

Έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η Ευρώπη για τα μέτρα που οφείλει τώρα να λάβει η ελληνική κυβέρνηση,

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: