Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μόνο στον ΟΠΑΠ τα φρουτάκια!

Μέγα κάζο Παπακωνσταντίνου


http://img.protothema.gr/F595B8FD85C6DE735249B41A44A722BF.jpg
Σε διόρθωση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια θα προχωρήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετα τις έντονες επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν μείζον θέμα «ηθικής και διαφάνειας» κατηγορώντας παράλληλα τον υπουργό ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «ένα απέραντο καζίνο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά το τέλος του ΚΤΕ Οικονομικών ανέφερε ότι «δημιουργήθηκε θέμα με την επέκταση της φυσικής παρουσίας των μηχανημάτων. Γι αυτό και σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε δεύτερη θα μελετηθεί η περαιτέρω αδειοδότηση μεικτών χώρων».

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις εορτές του Πάσχα και θα τεθεί σε ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου- ο οποίος αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή για Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί και με τον κ. Στρος Κάν - ομολόγησε πως υπάρχει υστέρηση στα έσοδα του 2011, δήλωσε όμως πως το έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 βρίσκεται στα επίπεδα που είχαν υπολογίσει ενώ σημείωσε πως το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα γενικά και μετά να ερευνηθεί αν θα υιοθετηθεί και από τις ΔΕΚΟ.

Πάντως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών βουλευτές και υπουργός επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους και να περάσουν το μήνυμα «μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες βουλευτής ανέφερε πως «δεν έχουμε πρόθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ούτε να αμφισβητήσουμε τον υπουργό. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες της κοινωνίας. Από την άλλη υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν είτε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει «στοχοποιήσει» εκείνους τους βουλευτές που αντιδρούν σε ορισμένα νομοσχέδια είτε ότι θα πάμε σε εκλογές». Η απάντηση ήρθε από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Εξαρχο ο οποίος είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με βουλευτή και δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές». Είναι όμως ενδεικτικό πως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν συζητήθηκε καθόλου το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που αποτέλεσε την αιτία να αποκορυφωθεί ο «ακήρυχτος» πόλεμος μεταξύ Παπακωνσταντίνου και βουλευτών την περασμένη εβδομάδα.


ΚΤΕ Εσωτερικών

Σκληρή κριτική στον κ. Αντώνη Σαμαρά και το επικοινωνιακό του επιτελείο εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αναλυτικά ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως είναι «απαράδεκτη η στάση Σαμαρά. Όσα είπε ο Μιχελάκης είναι αστεία επιχειρηματολογία. Η νομοθεσία που εφαρμόζεται είναι νομοθεσία του κ. Παυλόπουλου την οποία συμπεριέλαβε ο Καλλικράτης. Υπάρχει και νομολογία από το ΣτΕ που δεν ξεχωρίζει το αξίωμα δημάρχου – νομάρχη – περιφερειάρχη ως προς την εφαρμογή του νόμου».

Για το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε πως «θα φέρει εξισορρόπηση όσων πληρώνονται αδρά με όσους δεν πληρώνονται καλά. Πιο χαμηλοί είναι οι μισθοί των διοικητικών σε ΥΠΕΘΑ και υπουργείο Παιδείας και πιο υψηλοί σε Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών». Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων κατηγορώντας και πάλι την ΝΔ για λαϊκισμό και τονίζοντας ότι «ο νόμος ισχύει εδώ και 1 ½ χρόνο, αφορά όλους τους Έλληνες και δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση. Είναι ανεπίτρεπτο να καταλαμβάνεται το δημαρχείο και τα δημοτικά συμβούλια». Από την άλλη οι βουλευτές εστίασαν την κριτική τους στο νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγια τονίζοντας πως δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων για περικοπές αλλά η αίσθηση ότι εφαρμόζεται δίκαιη ανακατανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: