Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καμία εξαίρεση στην αναλογία ένα προς πέντε στο Δημόσιο, ξεκαθάρισε ο Γ.Ραγκούσης

Ομιλία στον ΚΤΕ Εσωτερικών

Ο κ. Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Ραγκούσης στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, είπε ότι η αναλογία ένα προς πέντε στο Δημόσιο δεν αλλάζει, ότι έως το 2013 θα έχουν αποχωρήσει 200.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο και ότι οι περικοπές στο ΥΠΕΣ θα φτάσουν φέτος το ένα δισ. ευρώ. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τον Π.Ψωμιάδη είπε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί Πρ.Παυλόπουλου και ενσωματώθηκε στον «Καλλικράτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, το δίλημμα εκλογές ή όχι η κυβέρνηση το έθεσε με πολύ καθαρό τρόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ο λαός έδωσε σαφή απάντηση, όχι εκλογές.

Ήταν, είπε ο κ.Ραγκούσης, μια καθαρή εντολή να συνεχίσουμε, εξαντλώντας την τετραετία και έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας να δουλέψουμε απρόσκοπτα. Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη, ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν.

200.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου έως το 2013

Διαβεβαίωσε ότι το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο δεν αλλάζει και υπολογίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει από το δημόσιο 200.000 υπάλληλοι. Έτσι, τόνισε, η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ.

Επίσης, ανέφερε ότι οι περικοπές που θα γίνουν φέτος στο υπουργείο Εσωτερικών θα φθάσουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση και καμία ειδική μεταχείριση, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της κατάληψης δημαρχείων. Ο νόμος, τόνισε ο υπουργός, ισχύει εδώ και ενάμισι χρόνο και αφορά όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα αυτό «λαϊκίζει».

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, ενώ οι βουλευτές παρατήρησαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων ότι θα γίνουν νέες περικοπές και ότι πρέπει να δημιουργεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.

«Απαράδεκτη η στάση Σαμαρά για Ψωμιάδη»

Σχετικά με την υπόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση που τηρεί στο θέμα ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ χαρακτήρισε αστεία την επιχειρηματολογία του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Ψωμιάδη περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και ότι ο συγκεκριμένος κώδικας ενσωματώθηκε στο νόμο του Καλλικράτη.

Αναφορικά με τα επιχειρήματα του κ. Μιχελάκη ότι η ποινή επιβλήθηκε για την περίοδο, κατά την οποία ο κ. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν διαχωρίζει θέσεις δημάρχου, νομάρχη ή περιφερειάρχη. Και πρόσθεσε ότι όταν επιβάλλονται τέτοιες ποινές, αυτές ακολουθούν τον καταδικασθέντα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: