Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανταρσία κατά Μπουτάρη στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μπουτάρης... αντάρτες οι αντιδήμαρχοι. Δεν πρόλαβε να φύγει από το δημαρχείο ο Γιάννης Μπουτάρης για να εμφανιστεί στους "Φακέλους" και οι αντιδήμαρχοι στη θέση του δημάρχου δεν έχασαν χρόνο για πισώπλατα μαχαιρώματα.

Δύο ανταρσίες επεφύλασσε για τον Γιάννη Μπουτάρη το τελευταίο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη στιγμή που ο δήμαρχος Θεσσαλονικής έφευγε από τη συνεδρίαση ώστε να μιλήσει στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι "αλώνισαν" εν αγνοία του το συμβούλιο αναλαμβάνοντας πρωτόγνωρες πρωτοβουλίες...

Συγκεκριμένα, χθες στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η κύρωση της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) , η οποία εκκρεμούσε ενώ είχε υπερψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης για συνεργασία. Πολλοί ήταν οι σύμβουλοι οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και χαρακτήρισαν το κείμενο συνεργασίας "ελλιπές".

Έτσι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναγκλαστηκε να αποσύρει το επίμαχο κείμενο ώστε να τεθεί εκ νέου υπό διαπραγμάτευση.

Η επιμονή όμως του αρμόδιου αντιδημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη, να ψηφιστεί έγειρε υποψίες...

Όταν χθες ξεκίνησε η δεύτερη μετά από τον προϋπολογισμό συνεδρίαση, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας ζήτησε να αναβληθεί το θέμα γιατί η «Ομάδα Δημιουργίας» δεν πρόλαβε να ετοιμαστεί λόγω φόρτου εργασίας.

Η πρώτη έκπληξη ήταν...ότι εκ μέρους της διοίκησης δεν απάντησε ο κ. Αβραμίδης, αλλά ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόνο οποίος είχε πάρει την πρωτοβουλία και είχε ξεκινήσει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕΑΑ, αλλά είχε υπογράψει και τη νέα σύμβαση, υπερκεράζοντας τον συνάδελφό του, Στάθη Αβραμίδη. Κάτι τέτοιο υποδεικνύει ότο ο κ. Αβραμίδης δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει το κύρος του ούτε απέναντι στους συναδέλφους του εάν αναλογιστεί κανείς την εικόνα της πόλης "πνιγμένη" στα σκουπίδια και την κατακραυγή των κατοίκων.

Κινητοποίηση για τη σύμβαση είχε κάνει και το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας με συντριπτική πλειοψηφία την «παράδοση της ανακύκλωσης στους ιδιώτες» και παρών στη συνεδρίαση ήταν με σκοπό να παρέμβει και ο εκ του ΠΑΜΕ προερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Μανουσαρίδης.

Από τα 13 μέλη του Δ.Σ. κατά της συγκεκριμένης ανακοίνωσης είχαν ψηφίσει μόνο οι εκπρόσωποι της παράταξης «Φτάνει Πια» και λευκό οι της ΠΑΣΚΕ.

Όμως παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία του δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος στις 12 το βράδυ, ανακοίνωσε χωρίς καμία εξήγηση και προφανώς χωρίς συνεννόηση με τον δήμαρχο που ήταν στο πλατό του ΣΚΑΙ, ότι θα ξαναφέρει το θέμα της σύμβασης ως κανονικό θέμα της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση...

Λίγο μετά την αποχώρηση του δημάρχου όμως είχε γίνει και μία παρέμβαση του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού, Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος έκανε δεκτό, χωρίς τη συνηθισμένη διαδικασία, αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για αναβολή του θέματος της πολεοδομικής ρύθμισης για την ισραηλιτική κοινότητα. Πρόκειται για οικόπεδο στην οδό Παπαναστασίου, από την οποία ρύθμιση, η κοινότητα θα μπορεί να χτίσει μία οκταόροφη πολυκατοικία.

Η "ανταρσία" εδώ έγκειται στο ότι σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν το θέμα είχε φέρει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο μεν Γιάννης Μπουτάρης είχε ψηφίσει υπέρ της ρύθμισης, «λόγω των σχέσεων του με την κοινότητα», όπως τον κατηγόρησαν πολλοί. Ενώ, οι δε Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης είχαν ψηφίσει κατά.

Μάλιστα ενώ η αντιπολίτευση υπεράσπιζε το αίτημα, η κάμερα έπιασε τον κ. Αβραμόπουλο να σηκώνεται και να παίρνει παράμερα τον εβραϊκής καταγωγής αντιδήμαρχο Οικονομικών στήνοντας πηγαδάκι για αρκετή ώρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπουτάρης, εκατό ημέρες από την ανάληψη της δημαρχίας, απαντούσε στον κ. Παπαχελά ότι η κληρονομιά που θέλει να αφήσει στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη της θητείας του στη θέση του δημάρχου είναι "να ανοίξει η πόλη τα φτερά της».

Προς το παρόν τα άνοιξαν οι υποψήφιοι διάδοχοι του...

newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: