Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Και οι Ελληνες πολίτες θέλουν αναδιάρθρωση!»

Το Reuters πήγε τα σενάρια ένα βήμα παραπέρα…


http://img.protothema.gr/544AF50371C3779675585CD4756278A1.jpg
Συνεχίζονται, για δεύτερη στη σειρά ημέρα, τα δημοσιεύματα – σενάρια – αναλύσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Και για ακόμη μια φορά είναι το πρακτορείο Reuters εκείνο που πρωτοστατεί με νέα του εκτενή ανάλυση για την Ελλάδα. Στην οποία πάντως αναφέρεται σε μια νέα ... παράμετρο, εκτιμώντας πως πλέον είναι ΚΑΙ οι Έλληνες πολίτες που πιέζουν την κυβέρνηση προς τη κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης!

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά του το Reuters διαπιστώνει (!) “μεταστροφή του κλίματος υπέρ της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους με περισσότερους υποστηρικτές εντός, αλλά και εκτός της χώρας”. Και συμπληρώνει πως “ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι πολίτες της χώρας, έχουν κουραστεί από την λιτότητα και πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας για αναδιάρθρωση, έστω και ήπια”.

Στην ανάλυσή του το πρακτορείο εκτιμά ότι η Ελλάδα “ενδεχομένως να μην πετύχει τους στόχους για τα ελλείμματα λόγω της απογοητευτικής πορείας των εσόδων αλλά και της βαθιάς ύφεσης”. Και διαπιστώνει πλέον “μεταστροφή της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, συνδυασμένη με μεταστροφή της διεθνούς αντιμετώπισης της πιθανότητας μιας αναδιάθρωσης”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ειδικοί εκτιμούν πως ακόμα κι αν η Ελλάδα επιτύχει τη συναίνεση των κρατών που την στηρίζουν οικονομικά, η διαδικασία της αναδιάρθρωσης θα απαιτήσει μήνες, συνεπώς αυτή δεν πρόκειται να συμβεί φέτος!

Επίσης θεωρεί πως το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών μπορεί να παίξει ρόλο στο χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας κίνησης.

Την ίδια ώρα και ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo Hans-Werner Sinn, επιμένει πως η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: