Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΤΟ 4,8% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ


Το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων σημείωσε σήμερα μικρή αύξηση στο 4,8%. Από τη δημοπρασία το Δημόσιο άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,625 δισ. ευρώ...


Ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 3,81 αποτυπώνοντας το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους τίτλους, καθώς το επιτόκιο θεωρείται πολύ ελκυστικό.

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΔΔΗΧ διέθεσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας έξι μηνών ύψους 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%, 11 μονάδες βάσης υψηλότερο σε σχέση με την έκδοση του Φεβρουαρίου. Ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 3,6.

Ήταν η πρώτη έκδοση μετά την υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες από την Moody's.

Ως ημερομηνία διακανονισμού για τη σημερινή δημοπρασία ορίστηκε η 15η Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υποβλήθηκαν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, με αποτελέσμα το Δημόσιο να αντλήσει 1,625 δισ. ευρώ, ενώ το αρχικά ζητούμενο ποσό ήταν 1,25 δισ. ευρώ.

Μέχρι τις 14 Απριλίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού και το Δημόσιο θα συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: