Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι υπουργοί δεν δέχονται διάλογο για την Κερατέα, καταγγέλλει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Ανησυχία για τις συγκρούσεις κατοίκων-αστυνομικών

Εικόνα από τα επεισόδια στην περιοχή
Εικόνα από τα επεισόδια στην περιοχή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την απουσία διαλόγου με την κυβέρνηση για το θέμα της Κερατέας υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κ.Λεβαντής.

«Ζητάμε διάλογο από την πρώτη ημέρα. Δεν μπορούμε να τους καθίσουμε στο τραπέζι με το ζόρι» τόνισε, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ο Κώστας Λεβαντής στον ΒΗΜΑ 99,5


Ο κ. Λεβαντής ανέφερε πως έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους Περιβάλλοντος της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο - όπως είπε- «οι Έλληνες υπουργοί δεν μας έχουν δεχτεί ακόμη».

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδουν κατηγορηματικά τον δήμαρχο, λέγοντας ότι διάλογος έγινε με τη δέσμευση μάλιστα του δημάρχου ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του δικαστηρίου.

Στην ίδια συνέντευξη, ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις συγκρούσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων.

«Θα έχουμε μεγάλες ευθύνες εάν υπάρξει νεκρός από τις συγκρούσεις» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η λεωφόρος Λαυρίου κλείνει τόσο από κατοίκους, όσο και από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που αναμένεται για το θέμα της Κερατέας ο κ. Λεβαντής τόνισε: «Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε θα δούμε πώς θα κινηθούμε».

Αναβολή στη δίκη

Για τις 25 Μαΐου αναβλήθηκε η συζήτηση της έφεσης που κατέθεσε το Δημόσιο κατά της πρόσφατης απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, σύμφωνα με την οποία έγινε αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Παράγοντες της περιοχής εκτιμούν ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης δείχνει μια πρόθεση της Πολιτείας να πέσουν οι τόνοι και δίνει την ευκαιρία στο Δήμο Λαυρεωτικής να παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση για αεριοποίηση απορριμμάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: