Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αναζητείται τρόπος παρουσίασης των νέων μέτρων...



Η πολιτική διαχείριση του νέου δημοσιονομικού πακέτου της περιόδου 2012 -2015, σε συνδυασμό με τις «διορθωτικές παρεμβάσεις» για το τρέχον έτος, είναι το μείζον θέμα της περιόδου των επομένων ημερών και εβδομάδων για την κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης σε πρόσφατα νομοσχέδια έχει ... ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως και πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν υπάρχει μία ενιαία στάση ούτε και ομαδοποίηση βουλευτών κάτω από μία κοινή ομπρέλα εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτίμηση που κυριαρχεί, είναι ότι μία μεγάλη μερίδα βουλευτών, δέχεται έντονες πιέσεις και υποκύπτει στις αντιδράσεις των ψηφοφόρων της.

Παρά ταύτα, το μείζον θέμα είναι η διατήρηση της συνοχής της κυβέρνησης και υπό αυτό το πρίσμα αναζητείται ο τρόπος διαχείρισης των ανακοινώσεων των επομένων ημερών.

Εως το βράδυ της Δευτέρας, τελικός σχεδιασμός δεν είχε διαμορφωθεί, παρά ταύτα όμως, ένα από τα σενάρια που εξεταζόταν, ήταν να αναλάβει ο κ. Γ. Παπανδρέου την ανακοίνωση ενός γενικού πολιτικού πλαισίου με κάποιες δεσμεύσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και εν συνεχεία να κάνει κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εν όψει αυτών, μερίδα βουλευτών εκτιμά ότι η παρουσίαση των νέων δημοσιονομικών μέτρων θα πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση σε πολιτικό επαναπροσδιορισμό της και της θέσης της στο πολιτικό σκηνικό.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: