Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανεξήγητο το έλλειμμα του ΤΕΙ Πειραιά, απαντά το υπουργείο Παιδείας στο διήμερο λουκέτο

«Υπάρχει αλγόριθμος»

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ γίνεται με διαφανή τρόπο, βάσει ενός αλγόριθμου, η εφαρμογή του οποίου εγκρίθηκε από τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, απαντά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο διήμερο λουκέτο που αποφάσισε το ΤΕΙ Πειραιά λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι το εν λόγω ΕΙ παρουσιάζει ανεξήγητο έλλειμμα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι ο αλγόριθμος αυτός λαμβάνει υπόψη τον φοιτητικό πληθυσμό, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον Δείκτη Κόστους Σπουδών, καθώς και ορισμένα κριτήρια ωρίμανσης, όπως π.χ. πολυεδρικότητα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Παρατηρήθηκε, λοιπόν, μετά την εφαρμογή του αλγόριθμου, ότι το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του. Παρ’ όλα αυτά, είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία.

» Το επιχείρημα πως ‘τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά’ επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα ελλείμματα που παρουσιάζονται».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: