Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στήριξη στον Λοβέρδο από τον Παντελή Οικονόμου

newpost.gr
Στήριξη στον Λοβέρδο από τον Παντελή Οικονόμου
Το Μνημόνιο και οι επικαιροποιήσεις του δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, αλλά τους όρους του δανείου που η χώρα έλαβε από την τρόικα, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Η επικαιροποίηση του μνημονίου «αντιμετωπίζει το πώς μπορεί να είναι καλύτερο αυτό το δάνειο, πιο επωφελές και για εμάς και για τους δανειστές» είπε και πρόσθεσε ότι η σύμβαση «έγινε γιατί δεν μπορούμε να δανειστούμε», καθώς υπάρχουν οι "κακοί" «που κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας, επικαλούμενοι το πρόβλημα του χρέους», ενώ οι "καλοί", οι ευρωπαίοι εταίροι μας, «ενώ έχουν αποδεχθεί την πολιτική ευθύνη και το βάρος να οδηγήσουν την Ελλάδα πίσω σε ήρεμα νερά, δεν είναι πάντα έτοιμοι να καταβάλλουν και το αναγκαίο κόστος».

Ο βουλευτής της Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κοινωνία "δεν μπορεί και δεν έχει λόγο να αντέξει" νέα βάρη, ενώ είπε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου ότι δεν θέλει να υπηρετήσει θολές πολιτικές.

Εκτιμά ότι μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο, όπου θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τον μηχανισμό στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους «υπάρχουν διαπραγματεύσεις, διαγκωνισμοί, αντιπαραθέσεις». «Αυτό εισπράττουμε ως κλίμα τις τελευταίες ημέρες. Τίποτε διαφορετικό. Στην καθομιλουμένη, γίνεται μια κλωτσοπατινάδα. Καθένας προσπαθεί να του βγει ο λογαριασμός», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο κ. Οικονόμου τις χαρακτήρισε δημιουργικές, τονίζοντας: «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται εντός των ορίων των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας, των υπουργών και της κυβέρνησης. Νομίζω ότι γίνεται μια πολύ δημιουργική αντιπαράθεση, όχι μεταξύ υπουργών, αλλά μεταξύ όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το πώς μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και μετά, που θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του μηχανισμού, θα έχουμε μια πλεύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: