Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Λοβέρδος, ο Πεταλωτής και η Διαμαντοπούλου επισπεύδουν τον ανασχηματισμό

newpost.gr

Ο Λοβέρδος, ο Πεταλωτής και η Διαμαντοπούλου επισπεύδουν τον ανασχηματισμό
Η βόμβα του Ανδρέα Λοβέρδου σε συνδυασμό με τον σχολιασμό που έτυχε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τη στήριξη που έσπευσε να δώσει- ασθμαίνουσα και αυτόκλητη- η Άννα Διαμαντοπούλου, ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Τι είπε ο Λοβέρδος; Ότι στην Κυβέρνηση υπάρχουν νεφελώδεις πρακτικές αλλά και ενοχικές στάσεις και αμφισημίες και ότι τα κείμενα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, άσχετα με το ποιο υπουργείο αφορούν, πρέπει να υπογραφούν από όλους τους υπουργούς και να αναλάβει το υπουργικό συμβούλιο συλλογικά την ευθύνη. Μίλησε επίσης για διγλωσσία και καθυστερήσεις.

Και για όσους-τυχόν, δεν κατάλαβαν, είπε (στο Mega) ότι συντάσσεται πλήρως με την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου «θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα», τασσόμενος παράλληλα υπέρ της τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί με το Μνημόνιο.

Πως αντέδρασε η Κυβέρνηση δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή; Κάλυψε πλήρως τον υπουργό Υγείας τονίζοντας το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει. Ταυτοχρόνως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Λοβέρδος είχε ενημερώσει από την Κυριακή τον Πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να μιλήσει, χωρίς να δεχθεί καμιά πίεση για να μην το πράξει.

Τι έσπευσε να πει κάποιες ώρες αργότερα η Άννα Διαμαντοπούλου; Ότι « ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει μόνος του το καράβι», ενώ έκανε έκκληση για «ενότητα και σιδηρά πειθαρχία». Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου με νέα πρόσωπα. Και τέλος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «η ΝΔ, ο κύριος Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ να μην καταλαβαίνουν πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου».

Ο Α. Λοβέρδος πρωτίστως και η υπουργός Παιδείας δευτερευόντως, ουσιαστικά επισήμαναν ότι αυτή η Κυβέρνηση, των καθυστερήσεων, της διγλωσσίας, των ενοχικών στάσεων και των αμφισημιών- θυμίζουμε, έχει κλείσει τον κύκλο της. Και ότι στο μέλλον, ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει «με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα» γιατί «δεν μπορεί να πάει μόνος του το καράβι».

Και ο σχολιασμός του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, αποτελεί εύγλωττη παραδοχή αυτής της άποψης και μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας επικείμενος ανασχηματισμός ουσιαστικά ανακοινώνεται, έστω και έμμεσα, έστω και μόνο για εκείνους που αρέσκονται να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: