Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Συνεχίζουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, το μήνυμα Γ.Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την ανάγκη για πανεθνική συστράτευση στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε τις αλλαγές χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα κάνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα σε συνθήκες απρόοπτες και ρευστές και σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε στον κ. Παπανδρέου ότι χρειάζεται πανεθνική συστράτευση, «διαφορετικά δεν βγαίνει» και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, στο οποίο γίνεται αναφορά για τις διαρροές του Λουξεμβούργου, και μάλιστα από την γερμανική πλευρά.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ήρθε για να τον ενημερώσει για τις αλλαγές.

«Εμείς έχουμε επιλέξει, όπως και αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, να κάνουμε τις μεγάλες αλλάγές που η συντριπτική πλειονότητα του λαού κατανοεί ότι πρέπει να γίνει στη χώρα, για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία μια κοινωνία δικαιού» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι για τις αλλαγές αυτές χρειάζεται «μια ευρύτερη συναίσθηση ενότητας και συμπαράστασης, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει».

Η απάντησή μας στα σενάρια πρέπει να είναι επιμονή, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Πήραμε και παίρνουμε όλες τις αποφάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, για μια Ελλάδα που να στηρίζεται στις δυνάμεις της» σημείωσε.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: