Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΕΡΚΕΛ: "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να δεσμευτεί σήμερα για μία νέα βοήθεια στην Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει την κρίση χρέους». «Πρώτα πρέπει να εξακριβώσουμε την κατάσταση. Μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να...
κάνουμε κάτι» δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Δεν προσφέρουμε τίποτα στην Ελλάδα βολιδοσκοπώντας τις διαθέσεις των άλλων για βοήθεια» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.
Ελεγκτές της «τρόϊκας» δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και όπως σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ τον άλλο μήνα θα έχει πλήρη γνώση της κατάστασης στην Ελλάδα και των αποτελεσμάτων από τις «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Είμαι άνθρωπος που δεν βγάζει συμπεράσματα χωρίς να έχει δει όλα τα αποτελέσματα και αφού τα αναλύσει» πρόσθεσε η Μέρκελ και κατέληξε ότι θα αποφασίσει αφού ολοκληρωθούν όλες οι ανφορές για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: