Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Καζάνι που βράζει» το κέντρο της Αθήνας

Ξυλοκόπησαν άγρια αλλοδαπό


http://img.protothema.gr/7DD2E72AE1CC1ED1FA74D68A1E906764.jpg

Ένταση επικράτησε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθηνάς με άγρια επεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς και μετανάστες.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, στο σημείο όπου τα ξημερώματα της Τρίτης δέχτηκε την φονική επίθεση ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.

Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο που δολοφονήθηκε ο άτυχος άντρας, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ ήταν κλειστή η οδός 3ης Σεπτεμβρίου, από την Μάρνης και πάνω και η Ηπείρου από την Αριστοτέλους.

Λίγο πριν τις 19:30, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ξυλοκόπησαν άγρια διερχόμενο αλλοδαπό, ενώ προπηλάκιζαν όσους μετανάστες περνούσαν κοντά τους.

Οι ακροδεξιοί έκαναν μάλιστα έφοδο σε κτίριο όπου τελούσε υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά απομακρύνθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην συνέχεια στην πλατεία Βικτωρίας, όπου οι αρχές προέβησαν σε μια σύλληψη και μια προσαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: