Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Όχι» εκλογές, τελεσίγραφο σε υπουργούς και ο λογαριασμός στους πολίτες!

newpost.gr

«Όχι» εκλογές, τελεσίγραφο σε υπουργούς και ο λογαριασμός στους πολίτες!
eurokinissi
Δεν κάνει εκλογές, δείχνει στους υπουργούς τα σπίτια τους, ζητά συναίνεση από τα κόμματα και στέλνει τον… λογαριασμό στους πολίτες! Ο λόγος για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τη συνάντηση του Λουξεμβούργου και την παρέμβαση Λοβέρδου αποφάσισε να τραβήξει «πιστόλι».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του:

- Πάει την Τρίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι για να προκηρύξει εκλογές, αλλά για να εκθέσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται τη συναίνεση. Θέμα για το οποίο δέχεται πιέσει από τους δανειστές ο Α. Σαμαράς.

- Συγκαλεί το άτυπο υπουργικό για να πει στα στελέχη του ότι δε θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις. «Όποιος δε θέλει να παραιτηθεί τώρα» θα πει, αν και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος κίνηση ανασχηματισμού πολύ σύντομα. «Ώρες ή μέρες μας χωρίζουν από το νέο σχήμα» λένε όσοι γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

- Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βάλει στον «κουβά» και την αντιπολίτευση. Όχι με το 180 που προτείνουν οι Α. Λοβέρδος και Χ. Καστανίδης, αλλά με πρωτοβουλίες γύρω από τον Κ. Παπούλια.

- Και, στο τέλος, ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει στους πολίτες το νέο μνημόνιο. Με θυσίες για πολλά χρόνια και «αντίδωρο» την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Αλλιώς, χρεοκοπία και δραχμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: