Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ξεκαθάρισμα της «γραμμής πλεύσης» στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό

Τέλος στις παραφωνίες

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Απάντηση στα αλλεπάλληλα κρούσματα παραφωνίας υπουργών, που δεν έχουν βρει ακόμη κοινή γραμμή πλεύσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αναζητά ο πρωθυπουργός. Κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο στο θέμα της κυβερνητικής αρρυθμίας, όσο και στο καυτό ζήτημα του χρέους. Νωρίτερα, ο Γ.Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός µε τις θέσεις που θα λάβει στο άτυπο Υπουργικό Συμβουλιο θα ζητήσει από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν:

  • Αν µετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, επαναλαµβάνοντας το γνωστό «θα προχωρήσω µε όσους θέλουν».
  • Αν αντιλαµβάνονται ότι οι ιστορικές στιγµές που περνά η πατρίδα και η παράταξη απαγορεύουν προσωπικές στρατηγικές.
  • Αν έχουν την αίσθηση των επιπτώσεων αυτών που λένε δηµόσια.
  • Αν καταλαβαίνουν ότι δεν µπορεί να ζητά η κυβέρνηση απότους πολίτες να παραµείνουν ψύχραιµοι και οι ίδιοι να µην είναι νηφάλιοι, αλλά να λειτουργούν παρορµητικά και µε βάση τις φιλοδοξίες που έχει ο καθένας.

«Ή όλοι µαζί ή θα προχωρήσω µε όσους θέλουν να βοηθήσουν. Όσοι δεν µπορούν θα µείνουν πίσω», αναµένεται να τονίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως κατά την πιο κρίσιµη εσωτερική διαδικασία της κυβέρνησης.

Χθες, Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αναστολή. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα».

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα το μεσημέρι, θα γίνει στον απόηχο της συνάντησης του Λουξεμβούργου και των πληροφοριών για αναζήτηση νέας βοήθειας για την περίοδο 2012-2013.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: