Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κίνημα βουλευτών κατά «κουρασμένων υπουργών»

newpost.gr

Κίνημα βουλευτών κατά «κουρασμένων υπουργών»
Εδώ και μέρες, ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση γνώριζαν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι «καζάνι που βράζει». Σήμερα απλώς η κατάσταση επιβεβαιώθηκε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον Flash, αφού διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, δήλωσε ότι όσοι υπουργοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή είναι κουρασμένοι ή διαφωνούν, θα πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, ο κ. Πρωτόπαπας είπε φωναχτά αυτό που λένε εδώ και αρκετό καιρό οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, έχουν ενημερώσει με επιστολές τους, τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικώς.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι δεν μπορεί να απολογούνται διαρκώς γιατί υπουργοί υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη και όταν αυτά (τα λάθη) διαπιστώνονται να λένε «συγνώμη» και να προωθούνται νέα μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά φωτογραφίζουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο πρώτος στόχος της κριτικής, αλλά όχι και ο μοναδικός.

Κριτική δέχονται και οι «δελφίνοι», οι οποίοι- διαπιστώνουν εκνευρισμένοι οι βουλευτές, έχουν ανοίξει περπατησιά, αδιαφορώντας για την πορεία της κυβέρνησης και σκεπτόμενοι αποκλειστικά το δικό τους μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: