Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Προφυλακιστέος ο Στρος-Καν

Νέα δικάσιμος ορίστηκε για την 20ή Μαΐου

http://img.protothema.gr/148D73E4211DC98BBE62A41D45887112.jpg

Η δικαστής που εξετάζει την υπόθεση εις βάρος του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ζήτησε την προφυλάκισή του, μολονότι οι συνήγοροί του ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης, ύψους ενός εκατ. δολαρίων.

Νέα δικάσιμος ορίστηκε την 20ή Μαΐου.

Νωρίτερα, εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ανέφεραν ότι ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν πρέπει να προφυλακιστεί και δήλωσαν ότι ερευνούν εάν ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, οι συνήγοροί του δήλωναν σχεδόν βέβαιοι ότι ο πελάτης τους "θα αθωωθεί".

Η κράτηση του κ. Στρος-Καν εγείρει πλέον πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παραμείνει στην ανώτατη θέση του εδρεύοντος στη Νέα Υόρκη Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Νωρίτερα, πηγή του ξενοδοχειακού ομίλου Accor είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν ολοκλήρωσε το Σάββατο τις απαιτούμενες διατυπώσεις για να αφήσει το δωμάτιό του στο Sofitel της Νέας Υόρκης μεταξύ 12:28 και 00:38 τοπική ώρα, και η καμαριέρα που τον κατηγορεί μπήκε στο δωμάτιο γύρω στο μεσημέρι.

"Η καμαριέρα μπήκε στο δωμάτιο γύρω στο μεσημέρι. Και εκείνος έκανε τις διατυπώσεις στη ρεσεψιόν μεταξύ 12:28 και 12:38" δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, «αθωώνοντας», ουσιαστικά, τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο όμιλος Accor, στον οποίο ανήκει το Sofitel, έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είχε ανακοινώσει την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν ο DSK ήταν τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου, ούτε για πόσο χρονικό διάστημα αναμενόταν να παραμείνει εκεί.

Μια πηγή του ομίλου δήλωσε ότι, μόλις οι διατυπώσεις εξόδου ολοκληρώθηκαν, ήταν αδύνατο να επιστρέψει στο δωμάτιο, καθώς η κάρτα πρόσβασης είχε απομαγνητιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: