Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αντιπρόεδρος… Κερατέας ο Πάγκαλος

newpost.gr

Αντιπρόεδρος… Κερατέας ο Πάγκαλος
Τη στιγμή κατά την οποία ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει στον συντονισμό πολιτικών της κυβέρνησης, ο ίδιος δείχνει εγκλωβισμένος στην υπόθεση της Κερατέας- παρατηρούν ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πάγκαλος είναι υπέρμαχος της κατασκευής του ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο, αλλά ουδείς φανταζόταν ότι το ενδεχόμενο «μετακόμισης», μετά τις συναντήσεις της Τίνας Μπιρμπίλη με τους κατοίκους, θα μπορούσε να του στοιχίσει τόσο πολύ.

Για τους περισσότερους στην Κυβέρνηση το γεγονός θεωρείται ανεξήγητο. Η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη, διεκδίκησε τη δημαρχία στον όμορο Δήμου Σαρωνικού αλλά δεν υπάρχει εκτίμηση ότι το Οβριόκαστρο «ευθύνεται» για την παταγώδη αποτυχία της. Ακόμη και το γιαούρτωμα στα Καλύβια, δεν μπορεί να αποτελεί το λόγο για τον οποίο ο έμπειρος πολιτικός αδυνατεί να αφήσει στο παρελθόν τις κινητοποιήσεις της Κερατέας.

Πριν λίγες μέρες, ο Θ. Πάγκαλος ξάφνιασε όταν σχολιάζοντας τη στάση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, επανήλθε στο… αγαπημένο του θέμα:

«Θέλω να σας πω, όμως ότι η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να ισορροπήσει. Εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις εναντίον της έννομης τάξης, που επί μέρες στην Κερατέα καθόντουσαν εκεί πέρα, δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία, αλλά δεν ήταν ανάγκη να τους κάψουν και πέντε-έξι αυτοκίνητα για να αντιδράσουν κάπως πιο αποτελεσματικά, έτσι δεν είναι; Να βάλουν τα αυτοκίνητα κάπου αλλού, να τα φυλάνε καλύτερα, έχουμε παραστεί σε καταστάσεις όπου η αστυνομία είναι απούσα ή κοιτάει αλλού ή σφυρίζει αδιάφορα και αυτό μερικές φορές κορυφώνεται σε εξάρσεις βίας...», είπε στη ΝΕΤ fm.

Και αν και υποστήριξε πως δεν θέλει να πει ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία, λίγο αργότερα- εμμέσως πλην σαφώς το είπε:

«Έχω ζήσει σε χώρες δυτικές, όπου η αστυνομία ασκεί φρικτή βία όταν πρέπει να ασκηθεί βία, έχω ζήσει στην Γαλλία που φημίζεται για την βιαιότητα της, αλλά η οποία στις καθημερινές συναλλαγές είναι απολύτως ευγενής και συγκρατημένη και εντελώς τυπική. Γιατί δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτή τη σωστή δοσολογία εφαρμογής των νόμων και των κανόνων και άσκησης κατά τρόπο πειστικό αποτροπής της βίας, όταν χρειάζεται.»

Η εμμονή του κ. Πάγκαλου, όταν αντιμετωπίζεται με χιούμορ από τους άλλους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη οδηγεί στο να τον αποκαλούν αντιπρόεδρο… Κερατέας, αλλά και να τους κάνει να λένε ότι όσοι αμφέβαλλαν για την αναγκαιότητα κατασκευής του ΧΥΤΥ στην περιοχή θα πρέπει να «φυλάγονται». ¨Όταν όμως αντιμετωπίζεται σοβαρά, μεγεθύνει τις τάσεις… μελαγχολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: