Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στο σκαμνί για το «πόθεν έσχες» η κόρη του Άκη

newpost.gr

Στο σκαμνί για το «πόθεν έσχες» η κόρη του Άκη
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας θα βρεθεί η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, για εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ΄εξακολούθηση.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά τη μη υποβολή πόθεν έσχες επί δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί, αν και ήταν υποχρεωμένη, δεν υπέβαλε δήλωση «πόθεν έσχες» τα έτη 2007-2008. Η κ. Τσοχατζοπούλου η οποία ήταν μέχρι το 2005 διοικητής στο ΠΙΚΠΑ θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο, μετά την αποχώρησή της να υποβάλλει σχετική δήλωση περιουσιακής κατάστασης επί μία τριετία.

Ωστόσο, η ίδια αν και υπέβαλε « πόθεν έσχες» το 2006, δεν έκανε το ίδιο το ίδιο τα έτη 2007-2008.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αρετή Τσοζατζοπούλου είναι ιδιοκτήτρια δύο πολυτελών ακινήτων. Ενός στην οδό Δεινοκράτους- γνωστό και ως το σπίτι με τον κισσό- και ενός δεύτερου στην πλατεία Αριστοτέλους και λεωφόρο Νίκης στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, πριν αγοράσει το πρώτο ακίνητο αυτό βρισκόταν στην ιδιοκτησία off shore εταιρείας.

Η κ. Τσοχατζοπούλου, επικαλούμενη λόγους υγείας του παιδιού της, επιχείρησε να δικαιολογήσει την παράλειψή της η οποία όμως προβλημάτισε έντονα τις δικαστικές αρχές.

Την παραπομπή της σε δίκη πρότεινε και ο εισαγγελέας Εφετών, Γιάννης Αγγελής εκτιμώντας πως η παράλειψη ήταν εκ προθέσεως.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ έχουν βρεθεί επίσης τα πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο χρόνος απόκτησης των περιουσιακών του στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί εάν συνδέονται με τυχόν παράνομες πληρωμές στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: