Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας

Θα ενημερώσουν το Eurogroup

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Aθήνα
Για τις Βρυξέλλες αναχώρησαν πριν λίγο οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Ματθίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τα στελέχη της τρόικας θα ενημερώσουν τους φυσικούς τους προϊσταμένους (Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Τρισέ) για την πρόοδο υλοποίησης του Μνημονίου και κυρίως για τις προβολές που αφορούν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως η σημερινή συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup δεν θα οδηγήσει σε τελικές αποφάσεις, ενδεχομένως η παρουσία των κ.κ. Μορς, Τόμσεν και Μαζούχ στο Συμβούλιο και η ενημέρωση των Ευρωπαίων υπουργών σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους να επιταχύνουν την λήψη αποφάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Ιουνίου, εκτός και αν μεσολαβήσει έκτακτη συνάντηση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση σήμερα το βράδυ αναμένονται ανακοινώσεις για την Ελλάδα τόσο από τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και από τον αρμόδιος Επίτροπο για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις κ. Όλι Ρεν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: