Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Νέα επεισόδια στον κύκλο της ρατσιστικής βίας που άνοιξε η δολοφονία του 44χρονου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, προστέθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα με ομάδες ακροδεξιών να εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά προγραμματίζουν αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις για τις 2 το μεσημέρι, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή, ο Νικήτας Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ.Καμίνη ζήτησε να συζητηθεί αποκλειστικά στο ΔΣ το θέμα της ασφάλειας και εγκληματικότητας στην Αθήνα, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια.

Το απόγευμα της Παρασκευής, μία ομάδα περίπου δέκα ακροδεξιών έκανε μπλόκο σε αστικό λεωφορείο στην Γ' Σεπτεμβρίου, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 44χρονου και άρχισε τους... «ελέγχους» στους επιβάτες. Κατέβασαν μετανάστες, στους οποίους στη συνέχεια επιτέθηκαν και προπηλάκισαν, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Άλλη ομάδα καταδίωξε μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα. Τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ.

Μεμονωμένες επιθέσεις έγιναν και το Σάββατο στην οδό Μενάνδρου και σε δρόμους του κέντρου όπου συχνάζουν αλλοδαποί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: