Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας

Δρομολογείται σειρά μέτρων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Καθημερινές περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Συντονιστής των δράσεων ορίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
  • Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
  • Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
  • Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.
  • Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
  • Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου δε φοιτητικές εστίες.

Στην εισήγησή του κ. Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά όπως τόνισε αυτό δεν είναι αρκεί, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται στη χώρα μια νέα θέσπιση της δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή των πολιτών.

«Η παρέμβασή μας δεν αφορά απλά το να εγγυηθούμε την ασφάλεια, αλλά και για να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ευρύτερα κοινωνικό και απαιτεί πολιτική λύση. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το κέντρο βιώνει φαινόμενα παρακμής και συσσωρευμένα προβλήματα οι ρίζες των οποίων ανάγονται στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ενώ, όπως είπε, συχνά στον δημόσιο λόγο τα προβλήματα της Αθήνας απλουστεύονται και επικεντρώνονται στην συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, αναγνωρίζοντας από την μια τον φόρτο εργασίας που έχουν τα εμπλεκόμενα με το κέντρο της Αθήνας υπουργεία, τόνισε από την άλλη ότι δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις και παρότρυνε τους υπουργούς να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα του κέντρου της πρωτεύουσας το ταχύτερο δυνατόν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: