Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σε 24ωρη απεργία την 5η/5 καλούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

nooz.gr
Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05/05 με αιτήματα - διεκδικήσεις:

- Την απόκρουση των νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας
- Την απόρριψη όποιων αντι - ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας
- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε ότι με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στην απεργία και σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο θα σταλεί δυναμικό μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και προς την τρόικα του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας είναι εγκληματικοί.

Μετά την απεργία της 05/05, η Ε. Επιτροπή της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων

Σε συλλαλητήριο στις 6:30 μ.μ. την Τρίτη στα Προπύλαια, καλεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους. Συγκέντρωση εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί, στις 19:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

"Η προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. σηματοδοτεί νέα βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και νέα υποβάθμιση της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αλλά οι έχοντες και κατέχοντες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: