Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κίνηση "ανοικτής διαφωνίας" στο ΠΑΣΟΚ...


...από τον Στ. Τζουμάκα για το ΔΝΤ

Από το http://tvxs.gr

Κάθετα αντίθετος με τη σημερινή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εμφανίζεται ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναλαμβάνει «πρωτοβουλία προοδευτικής διακυβέρνησης». Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στο tvxs.gr , προαναγγέλλει τη διοργάνωση μιας πρώτης σχετικής εκδήλωσης «μαζί με άλλες κινήσεις από τον προοδευτικό χώρο», στις 9 Μαίου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τζουμάκας, όπως και οι κ.κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (Αριστερή Πρωτοβουλία) και Παντελής Οικονόμου (Έλληνες Σοσιαλιστές), έχει εκφράσει δημόσια επιφυλάξεις ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μέσα από ...

τη συνέντευξη, μιλάει για «νεοφιλελεύθερο σχέδιο» το οποίο «έχει στόχο να φτωχύνει τη χώρα κατά 30%, ώστε να την κάνει πιο ανταγωνιστική κατά τους μονεταριστές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικτύου». Παράλληλα, εκτιμά ότι δεν δίνεται έμφαση στα αίτια (διάλυση της παραγωγικής βάσης) αλλά στα αποτελέσματα (επιτόκια και δανεισμός) της οικονομικής κρίσης. Εξού και η κριτική του στην κυβέρνηση η οποία «ξεκίνησε με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω».
Ο ίδιος, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, μιλάει για «αγοραία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», «συμμορίες» που αποτελούν τις διαβόητες αγορές, «προβοκάτορες» με έδρα τις Βρυξέλλες αλλά και «παρασιτικούς επιχειρηματίες» που «είναι υπόλογοι» για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, θεωρεί ότι η κυβέρνηση «έπρεπε να στραφεί σε άλλες αγορές», υπενθυμίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ, «πριν από τις εκλογές λέγαμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι» και εντοπίζει στο κυβερνών κόμμα «σοσιαλφιλελεύθερους που μιλούν για ακόμη χειρότερα μέτρα».
Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Παναγιωτακόπουλου για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στο κυβερνών κόμμα, ο κ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι «δεν τίθεται θέμα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ» αλλά «ζήτημα της κυβερνητικής πολιτικής που δεσμεύει τη χώρα».
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Τζουμάκα στο tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: